Veilig Schoon Voldoende

Schoon Water. Geniet ervan

Zomers genieten veel mensen van water zoals tijdens het zwemmen, kanoën en varen. Dankzij de aanleg van rioleringen en onze moderne rioolwaterzuiveringsinstallaties is dit water in tijden niet zo schoon en gezond geweest. Zelf kun je er ook veel voor doen.

Waarom?

Met deze campagne willen we mensen bewust maken van het belang van schoon oppervlaktewater. En we geven tips hoe je zelf een bijdrage kunt leveren. Wateroverlast merk je echt. Waterkwaliteit is minder zichtbaar maar wel belangrijk voor onze gezondheid en die van de flora en fauna.

Wat doen wij?

We zorgen ervoor dat het rioolwater van 1,4 miljoen inwoners (in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal) weer schoon in de sloot terecht komt door het te zuiveren. Dat doen we ook voor 27.500 bedrijven.

Lees verder

Uitslag fotowedstrijd

Deze zomer riepen we je op mee te doen aan de fotowedstrijd 'Water. Geniet ervan!' Er werden maar liefst 134 foto's ingezonden. En één ding is duidelijk, mensen en dieren genieten zomers volop van het vele oppervlaktewater. De vijf foto's met de meeste stemmen ontvingen een leuke prijs.

En de winnaars zijn...

Bezoek aan de rioolwaterzuivering Wervershoof


Lees de tips voor schoon water

Ga zuinig om met water

Bekijk de tip

Spoel geen rommel door het toilet

Bekijk de tip

Gebruik cosmetica zonder microplastics

Bekijk de tip

Gebruik geen gif in de tuin

Bekijk de tip

Was je auto in de wasstraat

Bekijk de tip

Voorkom zwerfafval

Bekijk de tip