Zijn plassen in je tuin tijdens een regenbui voor jou geen onbekend verschijnsel? Dan is jouw tuin niet berekend op de hoeveelheid water die verwerkt moet worden. Je kunt hier wel wat aan doen. Bekijk de tips hieronder met oplossingen.

Tip 1: Haal tegels uit je tuin

Haal tegels uit je tuin. Door tegels in je tuin te vervangen door groen dus planten, bomen en gras kan water op die plek beter de bodem inzakken. Dat helpt bij het voorkomen van wateroverlast bij hoosbuien. Dus weg met die plassen! 

Tip 2: Zorg voor een schone dakgoot

Zorg voor een schone dakgoot. Indien deze verstopt raakt door bladeren of ander afval, kan hierdoor wateroverlast ontstaan. Maak minimaal 1x per jaar jouw dakgoot schoon. Zo ben je de problemen voor. Kijk ook op de website Wacht niet op water | Wat te doen bij wateroverlast(externe link) voor meer tips.

Tip 3: Zorg voor een schone sloot

Zorg voor een schone sloot als deze aan jouw perceel grenst. De sloot moet de vastgestelde breedte en diepte houden, voor een goede water aan- en afvoer. Zie de pagina Slootonderhoud.

Tip 4: Check hoe hoog het water bij jou komt

Check op overstroomik.nl(externe link) hoe hoog het water bij jou thuis komt tijdens een overstroming. Denk vervolgens eens na wat je nodig hebt als het zover is. En wie/wat neem je mee?