Wij werken voor de kwijtschelding samen met een aantal gemeenten. Hierdoor geldt uw verzoek om kwijtschelding voor het lopende belastingjaar voor de gemeentelijke én de waterschapsbelastingen. U hoeft dus maar bij één instantie kwijtschelding aan te vragen.

Zo werkt het

Wij werken samen met de gemeenten Amsterdam, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Heemskerk, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Landsmeer, Medemblik, Opmeer, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Waterland en Zaanstad.

Het hoogheemraadschap en de gemeente nemen afzonderlijk een beslissing op het verzoek om kwijtschelding. Het kwijtscheldingsbeleid van het hoogheemraadschap kan verschillen met dat van uw gemeente. Het kan dus zo zijn dat het hoogheemraadschap uw verzoek om kwijtschelding afwijst en de gemeente het toewijst, of andersom. Het hoogheemraadschap hoeft de beslissing van de gemeente niet over te nemen en andersom hoeft dit ook niet.

Als u kwijtschelding aanvraagt, geeft u het hoogheemraadschap toestemming om aan de gemeente alle informatie te geven die nodig is voor de behandeling van uw verzoek om kwijtschelding.