Renovatiewerkzaamheden aan de brug

De onder- en bovenbouw van de Schermersluisbrug is aan renovatie toe. Dit werk wordt in twee fases uitgevoerd. De eerste fase, werkzaamheden aan de bovenbouw van de brug, is inmiddels afgerond. Fase twee, de renovatie van de onderbouw van de brug inclusief het brugdek, staat op het punt van beginnen.

Wat betekent dit voor u?

Geluidsoverlast

In de periode van maandag 12 februari t/m vrijdag 22 februari veroorzaakt het onderhoud aan de brug 's morgens tussen 8:00 en 12:00 uur geluidsoverlast. We realiseren ons dat dit erg vervelend is voor omwonenden. Helaas is er voor het verwijderen van roest op deze brug echter geen andere methode beschikbaar.

Afsluiting Schermersluis voor vaartuigen

Vanaf donderdag 1 februari t/m vrijdag 29 maart 2024 is de Schermersluisbrug afgesloten voor vaartuigen. Reden hiervoor is dat in deze periode een ponton met stellage onder de brug ligt.

Afsluiting Schermersluisbrug voor gemotoriseerd verkeer

Vanaf dinsdag 6 februari t/m vrijdag 29 maart 2024 is de Schermersluisbrug ook afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer en voor vaartuigen in verband met de werkzaamheden.

Omleidingsroute Schermersluisbrug voor autoverkeer

Vanaf dinsdag 6 februari t/m vrijdag 29 maart 2024 is een omleidingsroute van kracht via de N246 en S150. De route is op borden langs de weg aangegeven. De afsluiting is aangemeld bij calamiteitenorganisaties en andere belanghebbenden.

Doorgang Schermersluisbrug voor fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is een noodbrug met leuningen over de sluiskolk beschikbaar.

Waar vindt het project plaats?

De werkzaamheden vinden plaats aan de Schermersluisbrug, Overtoom 198 Westzaan.

Met wie werken we samen?

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer K. Dekker Bouw & Infra.

Vergunningen

Voor het afsluiten van de (vaar)weg en het uitvoeren van de werkzaamheden zijn vergunningen verleend door de gemeente Zaanstad.

Informatie en contact

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Chrétienne Nielen (omgevingsmanager) via ons contactformulier of via telefoonnummer 072 - 582 8282.