V.l.n.r. Britt Denneman, Merle Doeswijk en Maud Renses bij het winnende kunstwerk

Op donderdag 21 maart kwam Britt Denneman als winnaar uit de bus van de publieksprijs. Het schilderij van Britt, dat onderdeel is van de expositie 'In de Wolken', kreeg ruim 57% van de stemmen. "Alle werken waren stuk voor stuk prachtig, maar het schilderij van Britt trok je echt mee het landschap in", aldus de juryvoorzitter. Op de tweede plek kwam het kunstwerk van Merle Doeswijk. Maud Renses eindigde met haar schilderij op de derde plaats. De expositie is te zien in de centrale hal op het hoofdkantoor in Heerhugowaard.

Klimaatverandering 

Dertien leerlingen van het Han Fortmann lieten zich inspireren door Nederlandse wolkenluchten.  Wolkenluchten brengen regen. Afgelopen winter hebben we dat goed gemerkt. Oktober was de natste oktobermaand sinds de metingen van het KNMI in 1906, maar ook november en december waren zeer natte maanden. Extreme weersomstandigheden is iets waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Hier moeten we ons zo goed en zo kwaad als het gaat op voorbereiden. Het hoogheemraadschap vindt het belangrijk om jongeren bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering, zoals langere periodes met veel regen of juist droogte.    

Samenwerking  

Dit is de achtste keer dat het hoogheemraadschap samenwerkt met het Han Fortmann (Trinitas College) in Heerhugowaard. Elk jaar geeft HHNK een aan water gerelateerde examenopdracht. Een jury, bestaande uit afgevaardigden van de school en het hoogheemraadschap, kiest een top drie. Het publiek bepaalt vervolgens de uiteindelijke winnaar. 

Tentoonstelling 

De expositie 'In de Wolken' is te zien op ons hoofdkantoor in Heerhugowaard, Stationsplein 136. Bezoekers kunnen daar ook de museale ruimte 'Waterschat' ontdekken. Hier zijn topstukken uit onze collectie watererfgoed te bewonderen. Kom meer te weten over de paalworm die in de 18de eeuw de zeedijken aantastte of bekijk de enorme wandkaart van het Noorderkwartier door de landmeter Dou. De tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk tijdens kantooruren.