Minder plastic afval in de Noord-Hollandse waterwegen!  Dat is de missie van Wilbert en Alen van Clean Green Kajak Machine.

"Zoals alle grote dingen, begonnen wij ook klein. We zijn twee vrienden met ideeën en gingen van start. Dat heeft tot iets moois geleid! Inmiddels verzamelen we steeds meer vrijwilligers en bedrijven om ons heen die zich samen met ons inzetten voor een schonere toekomst."

Onze motivatie

Er drijft teveel plastic in ons watermilieu. Dit is niet alleen lelijk, het is ook slecht voor de vissen, vogels en uiteindelijk; de hele voedselketen. "Wij halen dit plastic uit de sloot en zorgen dat dit netjes wordt afgevoerd. Hiermee dragen we bij aan schoon water. Een beter milieu, begint bij jezelf."

Preventie en hands-on aanpak

"Samen met individuen en medewerkers van bedrijven gaan wij in onze kayaks het water op om te ervaren hoeveel plastic en ander afval er ronddrijft. We verwijderen samen honderden kilo’s afval uit de sloten en informeren onderweg de deelnemers over wat zij kunnen doen om hun steentje bij te dragen aan een schonere toekomst. In de toekomst willen we graag nog meer inzetten op preventie, door scholen actief te laten deelnemen aan onze expedities. Door middel van gastlessen en ervaringsgericht deelnemen, gaan we de volgende generatie inspireren!"