Stap 1

Ben je verzekerd voor schade door wateroverlast? Kijk je inboedel- en opstalverzekering na. Hoe jouw verzekeraar schade door wateroverlast vergoedt staat vermeld in een ‘neerslagclausule’. Deze ‘neerslagclausule’ kun je terugvinden op het polisblad van je inboedel- en opstalverzekering. Kijk dus goed na wat er op het polisblad van jouw verzekering vermeld staat over wateroverlast.

Stap 2a

Je bent verzekerd voor schade door wateroverlast. Ga na onder welke voorwaarden jouw verzekering uitkeert na schade door wateroverlast. De dekking van je verzekering wordt meestal bepaald door de intensiteit van de bui, de plaats waar de bui gevallen is en de kans op wateroverlast bij jou in de buurt. Er kunnen ook nog andere voorwaarden gelden. Controleer daarom precies wat er op je polisblad vermeld staat. Is iets niet duidelijk? Vraag dan aan je verzekeraar waar je wel en niet voor verzekerd bent.

Stap 2b

Je bent niet verzekerd voor schade door wateroverlast. Bekijk bij welke verzekering je terecht kunt voor schade door wateroverlast. Laat je adviseren door een verzekeringsadviseur. Of informeer zelf bij verschillende verzekeraars naar hoe zij schade door wateroverlast vergoeden.

Beschermende maatregelen tegen wateroverlast

Voor schade door wateroverlast kun je je verzekeren. Echter, op het moment dat je verzekering goed van pas komt, heb je al te maken met schade. Je bent dan al geconfronteerd met verlies van persoonlijke bezittingen of met enorme schoonmaak- en opruimwerkzaamheden. We adviseren je dan ook om éérst goed te onderzoeken welke maatregelen je zelf kunt nemen om wateroverlast te voorkomen.