Vanuit het Waterinnovatiefonds ontvangt Noria financiering voor de productie van haar eerste systemen die plastic afval uit ons water scheppen.

Milieuvoordelen

Noria Sustainable Innovators is een bedrijf dat innovatieve oplossingen ontwikkelt voor het probleem van plastic afval in onze wateren.

Naar schatting belandt er iedere minuut één vrachtwagenlading plastic in zee en daarvan is een zeer groot deel afkomstig uit de rivieren. Plastic heeft de eigenschap dat het niet vergaat maar wel geleidelijk aan afbreekt kleinere plastic deeltjes. Deze deeltjes worden vervolgens gegeten door vissen, vogels en vele andere dieren. Kortom dit is een grote milieuvervuiling en daarom genoeg reden om het plastic uit onze rivieren, bij voorkeur dicht bij de bron, te verwijderen.

Noria heeft verschillende systemen waarmee het plastic in de stad, in de rivier of bij een gemaal op een duurzame, visvriendelijke én betaalbare manier kan worden afgevangen. De plastic schep is een oplossing die maar liefst 95% van het drijvende plastic uit het water haalt.

Waterkwaliteit

Ook in Nederland stroomt er naar schatting meer dan 3 miljoen (volgens sommige onderzoeken zelfs 14 miljoen) kilo plastic afval via onze rivieren en stranden naar de Noordzee. Door de systemen van Noria te installeren kunnen we de waterkwaliteit in Nederland op het gebied van plastics aanzienlijk verbeteren.

Meer informatie en filmpjes van de techniek zijn te vinden op www.noria.earth of hun Social Media.

    

Heeft deze informatie u geholpen?