Vanuit het Waterinnovatiefonds ontvangt NGCM financiering voor de verdere uitrol van hun milieuvriendelijke en circulaire coating voor betonconstructies genaamd Delft Green Curing.

Milieuvoordelen

NGCM heeft de wereldwijde licentie voor de verkoop van de speciale nabehandeling die door middel van natuurlijke producten als water, alginaat en betoniet het beton beschermt tegen uitdroging. Het milieuvoordeel ten opzichte van de traditionele behandelmethodes - een chemische nabehandeling en tijdelijk afdekken met plastic - is enorm. Er komen geen giftige stoffen in het (water)milieu, geen plastic afval en het product is onschadelijk voor mens en milieu. Daarnaast neemt ook de houdbaarheid van het beton met meer dan 50% toe. Het product is ontwikkeld bij de TU Delft en komt op de markt onder de naam Delft Green Curing.

Waterkwaliteit

Voor HHNK is deze behandelwijze belangrijk, omdat de gebruikte chemicaliƫn vaak in het oppervlaktewater terechtkomen en slecht zijn voor de waterkwaliteit. Daarnaast heeft HHNK zelf ook veel beton nodig voor viaducten, waterkeringen en dergelijke. Alle reden voor HHNK en het Nationaal Groenfonds om Delft Green een stap verder te helpen bij het veroveren van de betonmarkt. De omvang van deze markt betreft jaarlijks ongeveer 18 miljoen m2 beton.

Heeft deze informatie u geholpen?