Klimaatverandering zorgt voor steeds hevigere regenbuien. Vanwege deze hevige regenbuien is ook de kans op wateroverlast groter. Dat kan vragen om maatregelen om je huis beter te beschermen tegen wateroverlast. Een van deze maatregelen is het waterdicht maken van je kelder.

Wat houdt het waterdicht maken van je kelder in?

Ten gevolge van wateroverlast kan je kelder vochtig worden of onder water lopen. Door je kelder waterdicht te maken bescherm je je kelder tegen wateroverlast. Je kunt je kelder waterdicht maken door middel van bekuiping of het injecteren van je keldermuren. Bij bekuiping worden vloeren en wanden dichtgesmeerd met waterdichte pasta. Dit voorkomt dat er water de kelder binnen komt. Bij het injecteren van keldermuren wordt een vochtwerende gel in de muur aangebracht. De vochtwerende gel gaat opstijgend vocht tegen en zorgt er voor dat de muren weer droog worden.

Kosten

De prijs voor bekuiping is ongeveer € 4000. Vanzelfsprekend is de prijs afhankelijk van de grootte van de kelder. De prijs voor het injecteren van de muren is ongeveer € 100 per strekkende meter.

Ruimtegebruik

Deze maatregel heeft zin als (grond)water via de muren de kelder in stroomt.

Wat heb je nodig?

Voor bekuiping en het injecteren van keldermuren heb je vakmensen nodig die hierin gespecialiseerd zijn.

Tips

Het is belangrijk dat je kelder goed geventileerd is. Dat voorkomt het ontstaan van schimmels en vochtproblemen.