Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee blijft voorlopig gesloten

In verband met de coronacrisis is ons informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten gesloten, in ieder geval tot april 2021.

Wij hopen u volgend jaar weer te kunnen begroeten.

 


 

Welkom bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Kent u het nieuwste stukje Nederland al? Dat vindt u tussen Camperduin en Petten. Dit nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, is ontstaan door de versterking van de kust met zand uit zee. De kust is hier veilig èn mooi geworden en biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit. Zonnen, vliegeren en scheppen op het prachtige brede strand, fietsen en wandelen op de nieuwe paden en van het uitzicht genieten vanaf het nieuwe panoramaduin.

Direct naast het strand vindt u het Informatiecentrum Kust. In de tentoonstelling Zand tegen Zee leest, hoort en ziet u alles over de kustversterking. Een bezoek is ook voor de kinderen leuk: ze kunnen een speurtocht doen, dieren spotten, het zeepbel- en het overstromingsspel spelen.  

Rondleidingen

Scholen en groepen volwassenen zijn van harte welkom voor een rondleiding in het informatiecentrum. Voor kinderen van groep 6 tot en met groep 8 is er een speurtocht waarmee kinderen de tentoonstelling zelf kunnen beleven. Rondleidingen zijn op afspraak.

Wandelroutes

Het Wandelnetwerk Noord-Holland heeft vier mooie wandelingen uitgezet in de omgeving van Petten:

  • De rode route (7,9 km) voert over de imposante Hondsbossche Duinen en de Oude Schoorlse Zeedijk. Deze grasdijk kronkelt om de vogelrijke Abtskolk, restant van een doorbraak in 1570.
  • De oranje route (4,2 km) slaat af over de onverharde Hazedijk, ringdijk van de Hazepolder.
  • De blauwe route (5,8 km) loopt langs ons Infocentrum Kust. Dan een flink stuk strand en terug over schelpenpaden en door de natte duinvalleien van Het Korfwater.
  • De groene route (4,3 km) voert via de Spreeuwendijk door de beboste Pettemerduinen van Staatsbosbeheer. Terug over de Zijperzeedijk.

U kunt de routes downloaden.

Fietsroutes

GPS-fietsroute Zee, duin, dijk en polder (18 km)

Deze fietstocht brengt u, via het nieuwe fietspad langs de Hondsbossche Duinen, naar het achterland. Het land met slaperdijken en prachtige duinrellen. De route vertelt u over nieuwe kustverdediging, zoet en zout water, wateroverlast en oude zeekeringen.

U kunt de fietsroute downloaden naar uw smartphone of computer of u kunt een printje ophalen bij het informatiecentrum.

Het informatiecentrum beschikt over een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Meer fietsmogelijkheden

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee is gelegen aan de Strandweg in Petten. Aan het begin van de Strandweg staat een bord van het Fietsroutenetwerk. Dit is knooppunt 33. Vanaf hier kunt u een eigen route uitstippelen.

U kunt ook gebruik maken van bestaande routes van het fietsknooppuntennetwerk:

  1. Petten, Camperduin en Groet (37,2 km)
  2. Rondje Petten en Schagen (29,8 km)
  3. Petten, Sint Maartenszee en Groet (21,3 km)

Openingstijden en contact

Van dinsdag tot en met zondag bent u van 10:00 tot 17:00 uur van harte welkom voor een gratis bezoek:
Informatiecentrum Kust - Zand tegen Zee
Strandweg 4, 1755 LA Petten
T: 072 - 582 8765

Ruime parkeergelegenheid, gratis

In verband met het coronavirus zijn we tot nader order gesloten. Houd de website in de gaten voor verdere berichtgeving.