Vanuit het Waterinnovatiefonds ontvangt Blik Sensing(externe link) financiering voor het aanbieden van (grond)water-monitoring-data als een dienst die voorheen als product in de markt werd gezet.

Blik levert grondwaterdata met datagarantie. Het bedrijf verzorgt het gehele traject van het plaatsen van de peilbuizen en sensoren, de draadloze transmissie, een online platform om de data in te zien, API-toegang tot de data voor verdere verwerking en 24/7 monitoring van uitval.

Klant ontzorgd

Voor deze dienst betaalt de eindklant periodiek een vast bedrag. De klant hoeft niet investeren in het aanschaffen van apparatuur, het opleiden en kennis op peil houden van de medewerkers in het gebruik van de apparatuur en het in de gaten houden of alle apparatuur nog naar behoren werkt en zo nodig vervangen. Dit concept zorgt voor optimalisatie van het waterbeheer, minder CO2-uitstoot en kostenbesparing.

Financiering WIF

De financiering vanuit het WIF is bedoeld om de voorraad meetmiddelen met innovatieve technologie te vergroten, zodat de dienst kan worden aangeboden.

Meetmiddel van Blik Sensing