We voeren onderhoudswerkzaamheden uit aan de wegen die bij ons in beheer zijn. Per jaar verrichten we onderhoud aan ongeveer 80 wegen, ook in de gemeente Wormerland werken we aan de weg.

Wat gaat er gebeuren?

Omdat de verharding van een weg slijt door gebruik is in eerste instantie klein onderhoud noodzakelijk. Na vijftien tot twintig jaar brengen we een nieuwe asfaltlaag aan of vervangen we de gehele asfaltlaag.

Afhankelijk van de onderhoudssituatie van de weg kiezen we voor een van onderstaande mogelijke onderhoudswerkzaamheden:

  • Een slijtlaag op de weg aanbrengen. Een slijtlaag bestaat uit een dunne laag steentjes. De weg is dan voor een paar jaar onderhouden.
  • Een dunne deklaag aanbrengen op de weg. Een dunne deklaag is een dun laagje asfalt dat we over het bestaande asfalt aanbrengen ter renovatie. De weg is dan voor meerdere jaren onderhouden.
  • Het asfalteren van de weg. Op de weg brengen we een nieuwe laag asfalt aan. Dit doen we eens in de 15 jaar.
  • Het herstraten van bestaand straatwerk.

Waar en wanneer vindt het project plaats?

De Onderhoudswerkzaamheden die we gaan uitvoeren kunt u vinden in onderstaande tabel. Enkele weken voorafgaand aan de werkzaamheden zal een infobord op het wegvak aangeven wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Aanwonenden ontvangen vooraf een bewonersbrief met de exacte data.

Wegnaam

Plaatsnaam

Locatie

Onderhoud

Periode

Jisperdijk - Dorpsstraat Jisp

(Zie hieronder voor extra informatie)

Jisp

Van Jisperdijk huisnummer 6 tot Dorpsstraat huisnummer 139

Asfalteren

27 september tot en met 21 oktober

Westerdwarsweg

Oostzaan

van Zuiderweg tot en met de kruising met het fietspad

Asfalteren

Week 40 en 41

Extra informatie en omleidingsroute werkzaamheden Jisp

Vanaf maandag 27 september t/m vrijdag 1 oktober is al het doorgaand rijverkeer gestremd inclusief het fietsverkeer. Vanwege de asfalteringswerkzaamheden kunnen we u niet veilig laten passeren. Deze afsluiting geldt gedurende 24 uur per dag. Voor aanwonenden geldt dat, tijdens het asfalteren en eventueel aanbrengen van markeringen, uw woning alleen te voet bereikbaar is via de berm op de asfaltdagen. Maandag 4 oktober houden we als uitloopdag/reservedag aan voor de asfalteringswerkheden i.v.m. onvoorziene omstandigheden.

Bus 121 rijdt van 27 september tot 21 oktober vanaf Purmerend via de A7 en de Leeghwaterweg naar Wormerveer Station. Daarnaast rijdt er een pendel tussen Wormerveer Station en de Keerlus (hoek Oosteinde/Weiver) in Wormer.

Vanaf maandag 4 oktober t/m donderdag 21 oktober is doorgaand rijverkeer gestremd met uitzondering van fietsverkeer en voetgangers. Graag aandacht en afstand houden bij de werkzaamheden. Wij zetten verkeersregelaars in om de fietsers en voetgangers veilig en vlot te laten passeren. 

We doen er alles aan de werkzaamheden zo spoedig mogelijk af te ronden. Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij HHNK@heijmans.nl  

Met wie werken we samen?

Heijmans voert de werkzaamheden uit.

Meer weten?

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u telefonisch contact opnemen met de heer M. de Caluwe via 06-51498797 of via HHNK@heijmans.nl.

Welk beleid ligt aan het project ten grondslag?

  • Het wegenbeleidsplan

Heeft deze informatie u geholpen?