Belangrijk bericht voor bezoekersAanslag 2022 komt later

In 2022 hebben we een onderdeel van ons belastingsysteem vernieuwd. Hierdoor kost de gegevensverwerking dit jaar meer tijd. Daarom ontvangt u uw aanslag waterschapsbelasting 2022 mogelijk later dan u gewend bent.

Meer informatie

Waterbazen

Wat is een Waterbaas?

Ons land zit vol waterbazen: mensen die met kleine aanpassingen steeds waterbewuster leven. Door bijvoorbeeld regenwater op te vangen in een regenton, de tegels in de tuin te vervangen door planten, afval uit het water te vissen en geen vochtige doekjes of frituurvet door de wc te spoelen. Als waterschap zijn we daar heel blij mee. Want hoe meer waterbewuste Nederlanders, hoe beter!

Doe de Waterbazencheck

Leef jij waterbewust en ben jij een Waterbaas? Doe in 2 minuten de check en win waanzinnige waterprijzen! Na het beantwoorden van een aantal vragen ontdek jij in hoeverre jij een Waterbaas bent. Ook krijg je tips voor wat je in en om huis nog meer of anders kan doen om nog een nog betere Waterbaas te worden.

Scan de QR-code en doe de check!

Hoe word je een waterbaas ?

Tips om een Waterbaas te worden kun je vinden op de pagina Waterbazen tips voor thuis.

Overstroom jij?

Ben jij benieuwd hoe hoog het water bij jou in de buurt komt bij een overstroming? En hoe jij je kunt voorbereiden? Ga naar overstroomik.nl en check dit aan de hand van jouw postcode.