Waterbazen

Olie en vet niet door het toilet!

In december als de dagen korter worden en de feestdagen voor de deur staan, is het weer tijd voor oliebollen. Deze lekkernijen kun je natuurlijk halen bij een oliebollenkraam maar ook zelf bakken! Als je kiest voor het laatste en besluit ze zelf te bakken in olie, spoel naderhand het gebruikte vet dan niet door het toilet! Dit vet veroorzaakt namelijk verstoppingen in de rioleringen en pompen. Bewaar de verpakking en giet het vet weer terug na gebruik. Op de website Frituurvet Recycle het! kun je informatie vinden waar je de olie weer kunt inleveren.

 

Doel van de campagne

Het doel van de campagne Frituurvet Recycle het! Is mensen bewust maken van de mogelijkheden om frituurvet makkelijk te kunnen inleveren. En vooral niet door het toilet te spoelen. Inleverpunten zijn ook te vinden bij jou in de buurt!

 


 

Scheppen voor Schoon water

 

Waterbazen scheppen voor schoon water voor World Cleanup Day

De waterschappen zijn blij met elke Waterbaas die meehelpt om het water in de natuur schoon en afvalvrij te houden. Daarom organiseren we, in samenwerking met World Cleanup Day, de actie ‘Scheppen voor schoon water’.

Deze actie is afgelopen.

 

Hoe doe je mee?

Ga wandelen langs het water -of ga varen- en ruim onderweg zwerfafval op. Iedereen is welkom om mee te doen. Nog beter is het om je vangst te registreren in de gratis app Litterati. Deze kan je downloaden in de Appstore (Apple) of de Play Store (Android). Gebruik hierbij code WATERBAZEN. Door je vangst te registreren in de app draag je bij aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem. 

 

Zwerfafval

Je opbrengst telt mee voor het wereldwijde resultaat van World Cleanup Day; de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar! Door het zwerfafval te registreren via de app Litterati help je mee in kaart te brengen waar probleemgebieden zijn en welke soorten en merken afval het meest voorkomen. Litterati gebruikt de verzamelde data om samen met bedrijven en organisaties te zoeken naar duurzame oplossingen.

 

Maak een selfie

Vergeet niet een selfie met je vangst te plaatsen met de hashtags #WatEenWaterbaas of #ScheppenVoorSchoonWater,

Tag ons in jouw bericht: @waterschapHHNK.

Zet de litterati-app in tijdens het rapen en draag bij aan een schonere omgeving!

Evenement locaties

Bezoekerscentrum de Hoep

Johannesweg 2

1901 NX Castricum

www.pwn.nl/bezoekerscentrum-de-hoep

Wat kan je hier vinden: opruimmateriaal, bingokaarten

Bezoekerscentrum de Schaapskooi

Zeeweg 2

1861 PZ Bergen

Wat kan je hier vinden: opruimmateriaal, bingokaarten

De Helderse vallei

De Helderse Vallei 9-11

1783 DA Den Helder

www.deheldersevallei.nl

Wat kan je hier vinden: opruimmateriaal, bingokaarten

Mak Blokweer

Kloosterhout 1-2

1695 JC Blokker

https://mak-blokweer.nl

Wat kan je hier vinden: opruimmateriaal, bingokaarten

Museum Broekerveiling 

Museumweg 2

1721 BW Broek op Langedijk

https://broekerveiling.nl/

Wat kan je hier vinden: opruimmateriaal, bingokaarten

El Kombi

De Kade, Noorderkade, Ringersplein

1823 CJ Alkmaar

https://elkombi.nl/

Wat kan je hier vinden: opruimmateriaal, bingokaarten en deelname aan sup-actie op 26 september (maximaal aantal deelnemers). Geef je voor de sup-kaarten op via nanda@elkombi.nl met als onderwerp 'HHNK sup kaarten
. Of bel Nanda via 06 – 24805655