Veilig Schoon Voldoende

Tuinen vol tegels zorgen er voor dat regenwater niet in de grond kan zakken en dus via de riolering afgevoerd moet worden. Bij een flinke regenbui kan de riolering al het water af en toe niet aan. Het is dus van belang om onze tuinen groener te maken.

Waarom?

Wateroverlast, droogte, hitte; de komende jaren moet alles uit de kast getrokken worden om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Dat is nodig, nu we langere hetere zomers krijgen en meer hevige regenval. Een groene tuin zorgt voor ontspanning en verkoeling op warme dagen en zorgt ervoor dat regenwater in de grond kan zakken, zodat je tuin niet vol water komt te staan. Bijkomend voordeel is dat de luchtkwaliteit verbetert en de concentratie fijnstof verlaagt.

Kijk de filmpjes van Helga van Leur over het voorkomen van wateroverlast, droogte en hittestress en het klimaatjournaal 2050.

Wat doen wij

Wij zorgen in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal voor voldoende water in sloten en vaarten. Dat wil zeggen: niet te veel water – dus het voorkomen van wateroverlast - en ook niet te weinig water – dus het voorkomen van droogte. Hoe het hoogheemraadschap dat doet?

Lees meer

Het klimaatjournaal van 2050 met Helga van Leur

Fotowedstrijd

Zo doe je mee:

Maak een duidelijke foto van jouw (betegelde) voortuin. Plaats deze voor 19 mei 2018 op de actiewebsite, vul je gegevens in en verzamel zoveel mogelijk stemmen. De jury kiest uit de top 5 de winnaar, die uiterlijk dinsdag 29 mei 2018 persoonlijk bericht krijgt.

*Lees eerst de actievoorwaarden of je in aanmerking komt voor deelname.

Doe mee

Doe mee en win!

Win een make-over van jouw voortuin

Is jouw voortuin nog niet klaar voor de toekomst? Met andere woorden; mag jouw voortuin wel wat groener en watervriendelijker? Doe dan mee aan onze wedstrijd en maak kans op een make-over van jouw voortuin! Met een groene, watervriendelijke tuin help je mee om wateroverlast te voorkomen als het weer eens stevig regent. En dat gebeurt steeds vaker nu het klimaat verandert. Een groene tuin zorgt ook voor verkoeling en is natuurlijk goed voor insecten en vogels.