Ken je de website overstroomik.nl en heb je weleens opgezocht hoe hoog het water bij jou thuis kan komen en wat er kan gebeuren tijdens een overstroming?

Of heb je misschien een bootje op zolder of een voorraad drinkwater voor het geval dat…?. Ruim je zwerfvuil op, zodat het niet in de sloot belandt? Heb je tegels in je tuin vervangen door planten? Of een regenton geplaatst om regenwater op te vangen en in droge tijden te gebruiken?

Poster campagne Waterbazen

Mail je verhaal (het liefst met een foto van jezelf in actie) naar ikbeneenwaterbaas@hhnk.nl. Wie weet gebruiken we jouw verhaal straks in onze campagne. Zodat je anderen inspireert om ook een waterbaas te worden. Want veel kleine aanpassingen zorgen samen voor een groot effect. We zijn zo benieuwd!

De campagne Waterbazen is een gezamenlijk initiatief van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de andere waterschappen in Nederland. De waterschappen werken elke dag aan veilige dijken en voldoende en schoon oppervlaktewater en zijn blij met alle mensen die ook bewust met water omgaan. Ontdek wat de waterschappen doen én wat je zelf kunt doen op waterschappen.nl.