Geef jij anderen tips en tricks over bewust omgaan met water en/of ben je hier zelf mee bezig? Dat maakt jou, in onze ogen, een Waterbaas. Jouw verhaal kan anderen inspireren.

Inspireren kan op vele manieren

Je kan op honderden verschillende, grote en kleine, manieren een Waterbaas zijn. Ken je bijvoorbeeld de website overstroomik.nl en heb je weleens opgezocht hoe hoog het water bij jou thuis kan komen en wat er kan gebeuren tijdens een overstroming? Of heb je misschien een bootje op zolder of een voorraad drinkwater voor het geval dat…? Ruim je zwerfvuil op, zodat het niet in de sloot belandt? Heb je tegels in je tuin vervangen door planten? Of een regenton geplaatst om regenwater op te vangen en in droge tijden te gebruiken?

Deel jouw verhaal

Mail jouw verhaal (het liefst met een foto van jezelf in actie) naar ikbeneenwaterbaas@hhnk.nl.

Wie weet staat jouw verhaal straks in de krant. Zo inspireer je anderen om ook een Waterbaas te worden. Samen zorgen veel kleine aanpassingen voor een groot effect.

Initiatief van waterschappen in Nederland

De campagne Waterbazen is een gezamenlijk initiatief van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de andere waterschappen in Nederland. De waterschappen werken elke dag aan veilige dijken en voldoende en schoon oppervlaktewater en zijn blij met alle mensen die ook bewust met water omgaan. Kijk voor meer informatie op hhnk.nl/waterbazen.