Sectie 6: IJsdijk

Home > Waddenzeedijk Texel > Locaties & Planning > Sectie 6: IJsdijk

Sectie 6: IJsdijk

Waarom versterken we de Waddenzeedijk?
De IJsdijk is niet hoog genoeg, niet stabiel genoeg en niet sterk genoeg om bewoners te beschermen tegen hoge waterstanden in de toekomst.

Oplossing
De dijkbekleding wordt vervangen. Het onderste deel van de buitenkant van de dijk krijgt een nieuwe stenen bekleding. Voor het overige komt er klei met daaroverheen gras aan de binnenkant van de dijk. Een deel van de buitenkant krijgt een harde bekleding met daaroverheen gras. De binnenberm krijgt een flauwer aflopende helling (talud) om de dijk stabieler te maken. Hiervoor is wordt circa 12 meter extra ruimte nodig.

Meer informatie over de versterking van de IJsdijk vindt u in de tekening en het overzicht van details. Bij Nieuw-Buitenheim en Ottersaat zijn maatwerkoplossingen gemaakt. U vindt de tekeningen onderaan deze pagina.

Planning
Combinatie Tessel heeft een voorlopige planning opgesteld voor de werkzaamheden. Er kunnen wel allerlei factoren optreden die ervoor zorgen dat de planning net iets anders wordt. Bij sectie 6 starten de werkzaamheden in april 2017 tot juni 2017 en van juni 2018 tot augustus 2018.