Zaterdag 20 mei 2017: Dag van de Bouw. Komt u kijken bij de werkzaamheden?

Home > Waddenzeedijk Texel > Actueel > Zaterdag 20 mei 2017: Dag van de Bouw. Komt u kijken bij de werkzaamheden?

Zaterdag 20 mei 2017: Dag van de Bouw. Komt u kijken bij de werkzaamheden?

Combinatie Tessel en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nodigen u van harte uit bij de werkzaamheden aan de Waddenzeedijk op Texel. Een unieke kans om het werk van dichtbij te bekijken. De dijk is op verschillende plaatsen niet veilig genoeg. In totaal versterkt Combinatie Tessel ongeveer 14 kilometer dijk en vernieuwt 3 gemalen. Zo zorgen we ervoor dat Texel in de toekomst goed is beschermd tegen hoogwater vanuit de Waddenzee. En dat Texelaars kunnen blijven wonen, werken en recreëren op hun eiland. Altijd al het werk aan een dijk van dichtbij willen zien? Benieuwd hoe het gemaal er straks uit gaat zien? Kom 20 mei langs op één van onze locaties en ervaar het oer-Hollandse dijkwerk.

Uitje voor de hele familie

De Dag van de Bouw is ook geschikt voor gezinnen. Rond Oudeschild zorgen we voor leuke activiteiten voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Speur langs ons werk, klim naar grote hoogte,  graaf je een weg naar antwoorden of ervaar het werk als dijkwerker. Bij gemaal De Schans kun je het bouwterrein op en het gemaal in wording van dichtbij bekijken. Alle activiteiten tussen 10.00 en 15.00 uur zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Oudeschild
In Oudeschild kunt u zien hoe wij damwanden aan het plaatsen zijn in de dijk. Naast restaurant ’t Pakhuus in de haven staat een uitkijkpunt met informatiepanelen, vanaf boven kunt u het hele werkterrein goed bekijken. Verschillende collega’s zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Graag wijzen wij u erop dat de parkeergelegenheid rondom Oudeschild gelimiteerd is en adviseren u daarom om op de fiets te komen.

Gemaal de Schans
Bij gemaal De Schans aan de Redoute kunt u heel dicht bij het werk komen. Speciaal voor deze dag, stellen we het bouwterrein open. Het bestaande gemaal wordt hier vervangen door een gemaal met een grotere capaciteit. Gemaal de Schans is lastig bereikbaar voor mindervaliden en wij raden u aan om stevige schoenen aan te trekken. Net zoals in Oudeschild staan collega’s klaar om de bouwplaats te laten zien.

Algemeen over dag van de bouw

Bouwend Nederland,  Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra en UNETO-VNI organiseren deze Dag van de Bouw. UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel; de Aannemersfederatie vertegenwoordigt naast bouw- en infrabedrijven ook de gespecialiseerde aannemers. Op diverse locaties in het land is op zaterdag 20 mei 2017 de kunde van de bouw en het vakmanschap van bijvoorbeeld de tegelzetter en de technici in de installatiebranche te zien.