Primeur! Morgen dijkprofiel wierdijk in Kaap Skil

Home > Waddenzeedijk Texel > Actueel > Primeur! Morgen dijkprofiel wierdijk in Kaap Skil

Primeur! Morgen dijkprofiel wierdijk in Kaap Skil

Dit item is verlopen op 12-07-2017.

Zaterdag 20 mei in Museum Kaap Skil op Texel is het lakprofiel wierdijk vanaf 13:00 uur te zien! Het is gelukt om een deel uit de dijk te halen en te bewerken zodat hij te bezichtigen is. De resten van de wierdijk zijn ook nog te zien in de dijk zelf bij gemaal De Schans, zoals hier op de foto. Een archeoloog vertelt daar ter plekke meer over deze bijzondere vondst.

Dag van de Bouw

Donderdag 11 mei kwamen er al 700 mensen kijken naar deze archeologische vondst. Zaterdag 20 mei worden de delen uit de dijk tentoongesteld tijdens de Dag van de Bouw. De Dag van de Bouw is voor het hele gezin. Rond Oudeschild zorgen we voor leuke activiteiten voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Bij gemaal De Schans kun je het bouwterrein op en het gemaal in wording van dichtbij bekijken. Alle activiteiten tussen 10.00 en 15.00 uur zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Oudeschild

In Oudeschild kun je zien hoe we damwanden aan het plaatsen zijn in de dijk. Naast restaurant 't Pakhuus in de haven staat een uitkijkpunt met informatiepanelen, vanaf boven kijk je uit over het hele werkterrein. In museum Kaap Skil is vanaf 13.00 uur de dijkprofiel van de wierdijk te zien. Ook kunnen kinderen dijken bouwen in de watertafel.

Gemaal de Schans

Bij gemaal De Schans aan de Redoute kom je heel dicht bij ons werk. Speciaal voor deze dag, stellen we het bouwterrein open. Het bestaande gemaal wordt hier vervangen door een gemaal met een grotere capaciteit. Trek voor dit bezoek wel stevige schoenen aan! Ook zijn de resten van de wierdijk hier te bezichtigen. Net zoals in Oudeschild staan collega's klaar om de bouwplaats te laten zien.