Omleidingsroutes gemaal Prins Hendrik vanaf 4 april 2016

Home > Waddenzeedijk Texel > Actueel > Omleidingsroutes gemaal Prins Hendrik vanaf 4 april 2016

Omleidingsroutes gemaal Prins Hendrik vanaf 4 april 2016

Dit item is verlopen op 18-01-2017.

De werkzaamheden van gemaal Prins Hendrik zijn in volle gang. Vanaf maandag 4 april stellen we een omleidingsroute in.

De Rede
Vanaf 4 april tot en met 10 juni 2016 is De Rede niet toegankelijk voor alle soorten verkeer. We geven daar de omleiding met borden aan. Er staan draaihekken die door de aannemer open worden gezet als de werkzaamheden dat toelaten. Dit betekent dat fietsers wel over De Rede kunnen fietsen als de werkzaamheden dat toelaten. De Rede is altijd toegankelijk voor bewoners en bestemmingsverkeer.

Fietsen over de dijk
Vanaf 4 april tot en met 30 september 2016 kunnen fietsers niet meer over de buitenzijde van de dijk fietsen, vanwege de werkzaamheden aan het gemaal. We geven daar de omleiding met borden aan.

Planning werkzaamheden
Het oude gemaal blijft tot half april 2016 in gebruik en wordt pas gesloopt als het nieuwe gemaal werkt. Zo blijft de werking van de waterhuishouding in het gebied gegarandeerd. Het nieuwe gemaal is ontworpen door Greiner Van Goor Huijten Architecten BV in Amsterdam en krijgt een transparant uiterlijk wat past in de omgeving.

Het uit 1958 daterende gemaal bij de kruising van de Amaliaweg en De Rede is de eerste in een serie van vier gemalen op Texel die de komende jaren worden vervangen. De andere drie zijn De Schans, Dijkmanshuizen en het gemaal bij De Cocksdorp. Deze drie gemalen maken deel uit van het project Dijkversterking van de Waddenzeedijk, waarvan de uitvoering na de zomer 2016 start. Het werk is inmiddels gegund aan 'Combinatie Tessel’, bestaande uit Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en VolkerWessels onderneming KWS Infra.