Kinderen Oudeschild voorbereidt op uitvoering Versterking Waddenzeedijk

Home > Waddenzeedijk Texel > Actueel > Kinderen Oudeschild voorbereidt op uitvoering Versterking Waddenzeedijk

Kinderen Oudeschild voorbereidt op uitvoering Versterking Waddenzeedijk

Dit item is verlopen op 12-07-2017.

Op woensdag 5 april gaven HHNK en Combinatie Tessel een gastles op OBS De Bruinvis in Oudeschild. Vanaf 15 april gaan de werkzaamheden in Oudeschild van start en daar willen we de kinderen zo goed mogelijk op voorbereiden. Deze kinderen moeten iedere dag van huis naar hun school in Oudeschild. Wij vinden het daarom belangrijk om ze bij te praten over de werkzaamheden en ze te vertellen hoe ze veilig langs het bouwterrein of voertuigen kunnen lopen of fietsen. De gastles in Oudeschild was de eerste, we benaderen alle scholen op Texel.

Gastlessen
HHNK geeft een gastles over het thema Waterveiligheid en de Combinatie Tessel sluit op onze les aan met een verhaal over veiligheid op en rondom het werk. Na de gastles nemen we de kinderen mee naar buiten waar een dumper van de aannemer op het schoolplein staat. De chauffeur van de dumper vertelde vervolgens hoe we er samen voor kunnen zorgen dat de transportbewegingen veilig verlopen, door oogcontact te zoeken met de chauffeur, afstand te nemen van de dumper, uit de dodehoek te blijven en te letten op achteruitrijgeluiden. En als kers op de taart mogen alle kinderen plaats nemen op de bestuurdersstoel van de dumper, indrukwekkend!

Aanmelden
Aanmelden voor een gastles kan hier op onze website. Bij voorkeur geven we de gastles in de Waterkamer in museum Kaap Skil, maar op de eigen school kan natuurlijk ook.