Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Combinatie Tessel ondertekenen contract

Home > Waddenzeedijk Texel > Actueel > Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Combinatie Tessel ondertekenen contract

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Combinatie Tessel ondertekenen contract

Dit item is verlopen op 18-01-2017.

Op woensdag 16 maart 2016 ondertekenden directeur Joost de Ruig van het hoogheemraadschap en directeuren Hendrik Postma, Marc Euser en Jan de Boer van Combinatie Tessel het contract voor de versterking van de Waddenzeedijk Texel. Met de ondertekening van het contract hebben we de basis gelegd voor een lange en intensieve samenwerking. Daarbij liet de Combinatie Tessel weten dat ze 'de aanbesteding als zeer professioneel hadden ervaren en dat er mede daardoor nu een stevig fundament ligt voor een goede samenwerking en een succesvol project.' De uitvoering van het project begint nog dit jaar en wordt in 2019 afgerond.

Op 24 februari 2016 is de gunning van het werk aan Combinatie Tessel definitief geworden en door het zetten van de handtekeningen onder het contract is nu officieel vastgelegd dat de Combinatie Tessel de Waddenzeedijk gaat versterken. Wij hebben er vertrouwen in dat we in de Combinatie Tessel een goede partner hebben gevonden om de dijk te versterken. Het contract omvat een aanneemsom van circa 70 miljoen euro. Het project omvat het ontwerpen en realiseren van de versterking van 14 kilometer Waddenzeedijk en de nieuwbouw van onder andere drie gemalen.

Komende periode
Het hoogheemraadschap en de Combinatie Tessel gebruiken de komende periode om nader met elkaar kennis te maken en voorbereidingen te treffen voor de uitvoering. De verwachting is dat de Combinatie Tessel na de zomer van 2016 start met de eerste werkzaamheden. De aannemer stelt nu een definitieve uitvoeringsplanning op. Op deze website vind u de meest actuele informatie over het project.