Dijkversterking Waddenzeedijk Texel gegund aan Combinatie Tessel

Home > Waddenzeedijk Texel > Actueel > Dijkversterking Waddenzeedijk Texel gegund aan Combinatie Tessel

Dijkversterking Waddenzeedijk Texel gegund aan Combinatie Tessel

Dit item is verlopen op 18-01-2017.

Nog dit jaar starten de werkzaamheden aan de Waddenzeedijk op Texel. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gunt vandaag woensdag 24 februari de opdracht voor de dijkversterking aan ‘Combinatie Tessel’, bestaande uit Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en VolkerWessels onderneming KWS Infra. Met het contract is een aanneemsom van EUR 70 miljoen gemoeid.

Het project omvat het ontwerpen en realiseren van de versterking van 14 kilometer Waddenzeedijk en de nieuwbouw van onder andere drie gemalen. De werkzaamheden worden in de periode 2016-2019 uitgevoerd.

De Waddenzeedijk op Texel is op verschillende plaatsen niet veilig genoeg. In totaal versterkt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op Texel ongeveer 17 kilometer dijk. De 3 kilometer Prins Hendrikdijk wordt apart aanbesteed. Zo zorgen we ervoor dat Texel in de toekomst weer goed is beschermd tegen hoogwater vanuit de Waddenzee en dat Tesselaars veilig kunnen blijven wonen, werken en recreëren op hun eiland.

Kees Stam, bestuurder van het hoogheemraadschap: "We hebben alle vertrouwen dat we met 'Combinatie Tessel' een goede partner hebben gevonden om te zorgen dat de dijk in 2019 veilig is".

De aannemer gaat nu voorbereidingen treffen voor de uitvoering. We verwachten dat er na de zomer gestart wordt met de werkzaamheden.