Wat gaat er gebeuren?

Op de plaats van de huidige brug gaan we een geheel nieuwe beweegbare brug aanleggen. Veel delen worden in de fabriek voorbereid en later ter plaatse opgebouwd.

Het verkeer, ook het landbouwverkeer, kan gedurende de werkzaamheden tijdelijk gebruik maken van de N244. Voor voetgangers en fietsers geldt een omleiding (zie kaartje onderaan deze pagina). Zij kunnen omrijden via de noordkant (Middelie) of via de fietsbrug (Kogerbrug) aan de Kogerdijk, de zuidkant. We treffen extra voorzieningen voor de fietsers, zoals bebording en verlichting.

Waar vindt het project plaats?

De Kwadijkerbrug ligt over de Purmerringvaart, tussen de Kwadijk en de Purmerdijk, tussen de gemeenten Edam-Volendam en Purmerend.

Wanneer vindt het project plaats en hoe lang gaat het duren?

Op 15 oktober 2020 zijn we gestart met de werkzaamheden. Op 30 april wordt de nieuwe Kwadijkerbrug opgeleverd.

Met wie werken we samen?

We werken samen met twee aannemers: Gebr. Beentjes (Grond-, weg- en waterbouw) uit Uitgeest en Hillebrand BV (Staalbouw en de mechanische – en elektrische installaties) uit Middelburg.

Contactgegevens voor meer informatie?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Wil Rootlieb via ons contactformulier of via telefoonnummer 072 - 582 8282.

Kaartje met omleidingsroute voor fietsers en voetgangers tijdens werkzaamheden aan de Kwadijkerbrug
Omleidingsroute voor fietsers, reken op ongeveer 7 tot 8 minuten extra reistijd.

Heeft deze informatie u geholpen?