Engewormerbrug

Wat gaat er gebeuren?

We gaan de Engewormerbrug vervangen, hij verkeert in slechte staat, daarom gaan we een geheel nieuwe beweegbare brug aanleggen. Veel delen worden in de fabriek voorbereid en later ter plaatse opgebouwd. Er zal weinig tot geen verkeershinder zijn, naast de bestaande brug komt namelijk een noodbrug te liggen. 

Waar vindt het project plaats?

De Engewormerbrug is gelegen over de Ringvaart Wijdewormer, in de gemeente Wormerland. De brug verbindt de (polder)weg Engewormer en de Westerdijk (polder Wijde Wormer) en is een belangrijke schakel in de ontsluiting van het gebied.

Wanneer vindt het project plaats en hoe lang gaat het duren?

Begin mei 2020 vindt de inrichting van het werkterrein plaats en half mei begint de bouw van de noodbrug. In juni is de sloop van de oude brug. Vervolgens brengen we de fundering voor de nieuwe brug aan, zodat na de vakantieperiode de bouw van de nieuwe brug kan starten. In december 2020 is de afronding van de werkzaamheden en vangt de testperiode aan. In januari/februari 2021 gaan we de tijdelijke brug afbreken en verwijderen. Daarna kan de nieuwe brug in gebruik worden genomen!

Met wie werken we samen?

We werken samen met twee aannemers: Gebr.Beentjes (Grond, weg en waterbouw) uit Uitgeest en Hillebrand BV (Staalbouw en de mechanische en elektrische installaties) uit Middelburg.

Contactgegevens voor meer informatie?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager mw. Wil Rootlieb via ons contactformulier of via telefoonnummer 072 - 582 8282.


 

Heeft deze informatie u geholpen?