Engewormerbrug

Wat gaat er gebeuren?

De Engewormerbrug verkeert in slechte staat en wordt daarom vervangen door een geheel nieuwe beweegbare brug. Veel delen worden in de fabriek voorbereid en later ter plaatse opgebouwd. Er is geen tot weinig verkeershinder, omdat naast de bestaande  brug een noodbrug is aangelegd.  

Waar vindt het project plaats?

De Engewormerbrug is gelegen over de Ringvaart Wijdewormer, in de gemeente Wormerland. De brug verbindt de (polder)weg Engewormer en de Westerdijk (polder Wijde Wormer) en is een belangrijke schakel in de ontsluiting van het gebied.

Wanneer vindt het project plaats en hoe lang gaat het duren?

Vorig voorjaar is het werkterrein ingericht en is de bouw van de noodbrug begonnen. Daarna is de oude brug gesloopt. Vervolgens is de fundering voor de nieuwe brug aangebracht, zodat vanaf het najaar 2020 de bouw van de nieuwe brug kon starten.
De brug lijkt af, maar we zijn nog niet helemaal klaar met de controles. Zodra die zijn afgerond en we zeker weten dat alles klopt, zullen we de brug vrijgeven en kan verkeer de brug passeren.

Met wie werken we samen?

We werken samen met twee aannemers: Gebr.Beentjes (grond, weg- en waterbouw) uit Uitgeest en Hillebrand BV (staalbouw en de mechanische en elektrische installaties) uit Middelburg.

De realisatie van de brug is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

Contactgegevens voor meer informatie

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager mw. Wil Rootlieb via ons contactformulier of via telefoonnummer 072 - 582 8282.

Heeft deze informatie u geholpen?