De Purmer bestaat dit jaar 400 jaar. Het is dus al vier eeuwen geleden dat deze polder, in navolging van de Beemster, is drooggelegd. En nog steeds draaien onze gemalen om de Purmer droog te houden.

Dat er geleefd kan worden in de Purmer wordt gevierd met allerlei activiteiten en festiviteiten. Allemaal op initiatief van Stichting Purmer 400 jaar. HHNK viert graag mee.

Polderen of verzuipen

Voor meer kennis over de Purmer is een bezoek aan de tentoonstelling 'Polderen of verzuipen' de moeite waard. En om de Purmer van nu en toen beter te leren kennen, zetten we samen met het Waterlands Archief een fietstocht uit langs historische plaatsen. Die fietstocht start bij gemaal Purmer Noord, een voormalig stoomgemaal uit 1877. En dat gemaal stellen we open op 25 juni als ter ere van Purmer 400 een bedrijvendag wordt georganiseerd.

Voor meer kennis over de Purmer is een bezoek aan de tentoonstelling 'Polderen of verzuipen' de moeite waard. En om de Purmer van nu en toen beter te leren kennen, zetten we samen met het Waterlands Archief een fietstocht uit langs historische plaatsen. Die fietstocht leidt de fietser langs gemaal Purmer Noord, een voormalig stoomgemaal uit 1877. En dat gemaal stellen we open op 25 juni als ter ere van Purmer 400 een bedrijvendag wordt georganiseerd.

Gastlessen

Voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 in de gemeenten Purmerend, Waterland en Edam-Volendam zijn er gastlessen over veilig en voldoende water. Natuurlijk is daar ook aandacht voor de droogmakerij. Verder zijn de leerlingen welkom in ons gemaal Purmer Noord om kennis te maken met de praktische werking van zo'n gemaal. In juni worden speciale gastlessen over schoon water georganiseerd, voorafgaand aan de opschoondag op 2 juli in de Purmer.

Purmer400 Tuinen Challenge

De Purmer400 Tuinen Challenge is gestart! Iedereen in ons werkgebied kan meedoen om elkaar te inspireren met watervriendelijke of beestjesvriendelijke tuinelementen. Wie in Purmerend, Waterland of Edam-Volendam woont komt ook nog in aanmerking voor mooie prijzen. Zoals een persoonlijk tuinadvies van Bram! Daarnaast geven we een regenton, een plantenpakket en tuinbonnen weg. Kijk op de website en doe mee!