De winnende foto van Cora uit Schagen. "Deze foto is genomen in Callantsoog, bij het mooie natuurgebied daar bij de Karnemelkplaats."

Deze zomer vroegen we de inwoners van ons gebied om foto's te maken waarbij zij genieten in, op of aan de Noord-Hollandse sloten, meren en grachten. De fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan! leverde ruim 170 mooie, bijzondere of verfrissende foto's op.

De inzendingen werden naast de vele publieksstemmen ook beoordeeld door een vakjury. De top-6 winnaars ontvangen spetterende prijzen, variërend van een workshop fotografie tot een dagdeel varen tot fiets-suppen.   
 
De grote winnares is Cora uit Schagen die een foto nam bij Callantsoog, bij het mooie natuurgebied bij de Karnemelkplaats. Zij wint een fotografieworkshop van professioneel fotograaf Ed Lonnee. Gefeliciteerd! Alle prijswinnaars ontvangen naast een spetterende prijs ook een setje ansichtkaarten van hun winnende foto. Wie weet ontvang jij er binnenkort een over de post. 
 
De jury heeft ook nog een leuke verrassing voor drie waanzinnige waterfoto's die te kort stemmen hadden voor de top-6 positie. Thomas uit Den Helder, Ger uit Castricum en Dirk uit Spijkerboor ontvangen een HHNK badlaken én een setje ansichtkaarten voor hun bijzondere inzending.

Nr. 2, Rudolf uit Landsmeer. "De jaarlijkse koebootraces georganiseerd door St. De Evenementen Commissie Den Ilp aan de Ringvaart van het Twiske."
Nr. 3, Derk Jan uit Alkmaar. "Prachtige kleuren bij het Kanaal Omval-Kolhorn in Oudkarspel."
Nr. 4, AK uit Nieuwe Niedorp. "Voor het eerst met papa en mama door de sloten van Nieuwe Niedorp. Ultiem geluksmoment."
Nr. 5, Bram uit Anna Paulowna. "Dubbel genieten aan het water. De ondergaande zon verlicht zowel de molen, de lucht als het riet op een prachtige manier. De reflectie in het rustige water, waar de waterlelies rustig drijven, laat je hier nogmaals van genieten. Deze molen staat aan de Grote Sloot in Schagerbrug."
Nr. 6, Gea uit Schagen. "De Schotse hooglander zoekt verkoeling en plast in een watertje bij Botgat in Groote Keeten, gelukkig hebben we het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wat belangrijk werk doet om o.a. ons water zuiver te houden."
Juryfavoriet Ger uit Castricum. "Een foto genomen vanaf het sluisje bij molen De Woudaap bij Krommeniedijk. Als jongetje van 10 jaar had ik al een kano op Krommeniedijk liggen waarmee ik vele tochten door de Woudpolder heb gemaakt. Nu, zo'n 60 jaar later vaar ik, maar nu in gezelschap van mijn kleinzoon, weer af en toe door dit prachtige gebied."
Juryfavoriet Dirk uit Spijkerboor. "Vanuit de kano gemaakt in het Jisperveld bij Spijkerboor."
Juryfavoriet Thomas Carl uit Den Helder. "Amerikaanse windmolen, silhouet van Gemaal de Hercules tegen zonsondergang. Deze adembenemende foto brengt de schoonheid van het Nederlandse landschap op een unieke manier naar voren. De Zaanse Schans op de achtergrond. Kleurrijk en warm. Erfgoed en natuurlijke pracht samengebracht in harmonie. Het is een uitnodiging om de schoonheid en de kracht van de natuur te waarderen. Zaandam, Westerdijk."