Reparaties Burgervlotbrug

Home > Actueel > Werk in de buurt > Schagen > Reparaties Burgervlotbrug

Reparaties Burgervlotbrug

RSS

Op 12 september ontstond ernstige schade toen een binnenvaartschip tegen de Burgervlotbrug aan voer. Een deel van de palen die de brug beschermen brak af. Van de vlotbrug zelf is onder andere het ponton en de bevestiging van de scharnieren aan de wal beschadigd

De provincie heeft met succes noodreparaties uitgevoerd aan de Burgervlotbrug in Schagen. Hierdoor kan de vlotbrug weer veilig open en dicht. De Burgervlotbrug is vanaf donderdag 21 september uitsluitend toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers.

Autoverkeer gestremd

Ook na de noodreparaties is de draagkracht onvoldoende voor gemotoriseerd verkeer. De planning voor volledige reparatie is nog niet vastgesteld, maar duidelijk is dat het langere tijd zal duren voordat de vlotbrug weer toegankelijk is voor al het verkeer. Momenteel wordt uitgegaan van een stremming tot eind januari 2018.

Gemotoriseerd verkeer volgt omleidingsroute

De omleidingsroutes voor autoverkeer lopen via de St. Maartensvlotbrug en de Schoorldammerbrug.
Klik hier voor de omleidingsroutes.

Scheepvaart

Het Noordhollandsch Kanaal is niet gestremd, maar voorzichtigheid is geboden vanwege de schade aan de brug.

Meer weten?

WaakSaam voert de werkzaamheden uit. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland tot juni 2025 vaarwegen, wegen, groen, bruggen, sluizen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.

Voor meer informatie of indien u een vraag heeft, kunt u contact opnemen met WaakSaam via de mail Servicepunt@noord-holland.nl of telefonisch 0800 - 0600 200.