Renovatie en capaciteitsuitbreiding rwzi Beemster

Home > Actueel > Werk in de buurt > Beemster > Renovatie en capaciteitsuitbreiding rwzi Beemster

Renovatie en capaciteitsuitbreiding rwzi Beemster

RSS

Medio 2015 zijn de werkzaamheden aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Beemster gestart. De RWZI Beemster is, met het oog op de toekomst, toe aan renovatie en capaciteitsuitbreiding.

Wat gaat er gebeuren?

Als de werkzaamheden afgerond zijn, kunnen we het water op een snellere en efficiëntere manier zuiveren. Deze nieuwe manier van zuiveren heet fijnzeven. Dit houdt in dat we onopgelost materiaal zoals toiletpapier en haren eerst uit het afvalwater filteren. Dit zeefgoed kan bijvoorbeeld hergebruikt worden voor de productie van biologisch afbreekbare plastic tasjes. Daarna is het afvalwater minder vuil, waardoor het zuiveren energie bespaart en voor minder CO2 uitstoot zorgt.

Cellu2PLA

Voor het project is subsidie verkregen uit het Life+ programma van de Europese Unie. Onder projectnaam CELLU2PLA gaan we samen met afvalverwerker Attero proberen aan te tonen dat we toiletpapier (cellulose) uit afvalwater kunnen omzetten in bioplastic. Meer informatie over dit project vind u binnenkort op www.cellu2pla.nl.

Als gevolg van de werkzaamheden kunt u op sommige momenten verkeershinder ondervinden. Daarnaast zorgen de werkzaamheden mogelijk voor geurhinder, geluidshinder en/of trillinghinder. Middels onze visuele weergave kunt u alvast bekijken hoe het er uit gaat zien.

Waar vindt het project plaats?

Op het terrein van de RWZI Beemster aan de Zuiderweg 44 in Zuidoostbeemster.

Wanneer vindt het project plaats en hoe lang gaat het duren?

De werkzaamheden zullen gereed zijn in oktober 2017.

Meer weten?

Life+Als u meer wil weten over dit project kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch via 072 - 582 8282. Het geurrapport kunt u downloaden onderaan de pagina.

Meer informatie over de techniek achter fijnzeven vindt u hier:

Download

Tags bij dit bericht: