Kadeverbetering Oudelandsdijkje

Home > Actueel > Werk in de buurt > Wormerland > Kadeverbetering Oudelandsdijkje

Kadeverbetering Oudelandsdijkje

RSS

Het Oudelandsdijkje tussen Oostknollendam en Spijkerboor, langs de polder Wormer, Jisp en Neck is afgekeurd en moet verbeterd worden. We zorgen ervoor dat de dijk weer voldoet aan de veiligheidseisen en naar verwachting 20 tot 30 jaar mee gaat.

Wat gaat er gebeuren?

Het probleem van de dijk is dat deze 'binnenwaarts instabiel' is. Dat betekent dat er teveel risico is dat de dijk bij hoog boezemwater in combinatie met veel regen kan afschuiven naar binnen. De meest voor de hand liggende oplossing daarvoor is om aan de binnenzijde grond als tegenwicht aan te brengen. Daarvoor is op de berm tussen de weg en de sloot voldoende ruimte. Daarnaast wordt aan de buitenkant, langs de Knollendammervaart de beschoeiing grotendeels vervangen. Tenslotte worden aan de kant van Oost-Knollendam enkele bomen gerooid, die aan het eind van hun levensduur zijn.

Waar vindt het project plaats?

Het te verbeteren traject loopt tussen Oost-Knollendam en Spijkerboor.

Wanneer vindt het project plaats en hoe lang gaat het duren?

Het werk wordt uitgevoerd door de firma Jimmink uit Schagen, die na de bouwvak start en het werk in 2018 nog zal afronden. Tijdens het werk blijft de weg bereikbaar voor aanwonenden. Van 22 oktober tot 31 oktober is de dijk ter hoogte van de bebouwdekom grens van Oost-Knollendam afgesloten.

Meer weten?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de heer K. Woestenburg via het contactformulier of via telefoonnummer 072 - 582 8282.