Waterheldenavontuur met virtual reality in de klas

Home > Waterheldenavontuur met virtual reality in de klas

Waterheldenavontuur met virtual reality in de klas

We hebben een primeur op VR-gebied: het Waterheldenavontuur. Een interactieve gastles op school. In deze les voor groep 6, 7 en 8 strijden leerlingen om de beste waterheld te worden. Ze werken in teams met een spannende spelkoffer met knoppen, lichtjes en een virtual reality bril. In het filmpje krijgt u een indruk.

De samenwerking tussen de gastdocent van het hoogheemraadschap en watermanager Bas (in de virtuele les) zorgt voor een unieke en spannende interactieve les, waarin kennis, spel en virtual reality samenkomen.

Extreem weer

De kinderen leren via een interactieve quiz over waterbeheer en extreem weer. Daar krijgen we met de klimaatveranderingen steeds vaker mee te maken. Hitte, droogte en wateroverlast in huis of op school kan iedereen overkomen. Gelukkig kun je je er wel op voorbereiden of die overlast zelf voorkomen. Ook dat komt terug in de les.

Het Waterheldenavontuur is met ingang van het schooljaar 2019/2020 voor scholen in ons beheergebied (Noord-Holland boven het Noordzeekanaal) gratis te boeken. De les is bedoeld voor de basisschool vanaf groep 6.