Wat is er te doen?

Home > Wat is er te doen?

Wat is er te doen?

De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee laat je zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met zand, héél véél zand. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het is echter veel meer dan duinen: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loop je zo dit prachtige strand op.

Gratis toegang

Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten. We zijn geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak.

Leuke vakantieactiviteit

Creatieve jutters gezocht in Petten!

Op woensdag 25 juli organiseren we een workshop over jutten op het strand voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Bij het zorgen voor schoon water in sloten en vaarten komen we steeds meer afval tegen en dat is jammer. Ook op het strand ligt heel veel zwerfafval. Wist je dat je hiervan hele mooie kunstwerken kunt maken?

We vinden het heel normaal dat het water in de sloten, vaarten en de zee schoon is. Toch is dat best bijzonder, want er belandt steeds meer veel afval in het water. Ook bij de gemalen en rioolwaterzuiveringsinstallaties halen we er veel uit. Maar een deel van het vuil belandt uiteindelijk in de plastic soep in zee. Om mensen waterbewuster te maken op dit thema, voeren we een campagne Water. Geniet ervan! Dit is een van de activiteiten. Meer activiteiten zijn te vinden op veiligschoonvoldoende.nl.

Opgeven voor de workshop

De workshop is op woensdag 25 juli en duurt van 13.00 uur tot 16.30 uur. We beginnen met een introductie over jutten en wat je daar allemaal bij tegenkomt en er is een juttersquiz. Onder begeleiding van de professionele kunstenaars van Gejut dagen we kinderen uit om van het gejutte materiaal een mooi kunstwerk te maken. We hebben plaats voor een beperkt aantal kinderen dus, geef je snel op! Dat kan via zandtegenzee@hhnk.nl. De workshop is gratis. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

Archief