Wat is er te doen?

Home > Wat is er te doen?

Wat is er te doen?

De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee laat je zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met zand, héél véél zand. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het is echter veel meer dan duinen: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loop je zo dit prachtige strand op.

Gratis toegang

Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten. We zijn geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak.

 

18 april: Lezing boswachter Marcel Groot 

Dwergstern - Eric MenkveldAchter de oude Hondsbossche Zeewering en de nieuwe Hondsbossche Duinen ligt de Harger- en Pettemerpolder. Dit is een eeuwenoude polder vol met bijzondere verhalen en unieke natuur. Beroemd zijn ‘De Putten’ waar vele bijzondere vogels zich laten zien. Boswachter Marcel Groot van Natuurmonumenten vertelt je alles over het verleden, heden en toekomst van deze weidse polder vlak achter de Hondsbossche Duinen.

Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur voor ontvangst met koffie of thee, waarna de lezing start om 14.30 uur. De lezingen zijn gratis toegankelijk, maar het is wel van belang dat u zich aanmeldt. Dat kan door te bellen naar het Informatiecentrum: 072 - 582 8765 of 06 - 2353 3888, of door een e-mail te sturen naar zandtegenzee@hhnk.nl.

Archief