Zee, Zand en Wuivend Helmgras

Home > Actueel > Nieuws > Zee, Zand en Wuivend Helmgras

Zee, Zand en Wuivend Helmgras

RSS
Dit item is verlopen op 15-06-2017.

Zee, zand en beweging spelen een hoofdrol in de tentoonstelling 'Zee, Zand en Wuivend Helmgras'. Te zien vanaf 17 maart tot 15 juni in de hal van ons kantoor in Heerhugowaard.

Deze tentoonstelling bestaat uit werken van fotografe Margreet Ravestein en beeldend kunstenaar Jasper Kooper. De onderwerpen van beiden raken aan het werk van het hoogheemraadschap als beheerder van de duinen als bescherming tegen het water. 'Zee, Zand en Wuivend Helmgras' past in de serie wisselende tentoonstellingen in de centrale hal van het hoogheemraadschap. Deze serie biedt een gelegenheid voor hedendaagse beeldende kunstenaars. Er komen waterthema's aan bod met aandacht voor verleden, heden en de toekomst.

Fotografe Margreet Ravestein laat zich inspireren door het wonderbaarlijke spel van licht, wind, zand en water. Ze fotografeert van dichtbij de aangespoelde schatten die zichtbaar worden op het Schoorlse strand. Bijna dagelijks zwemt Ravestein in zee waarbij zij al het kleine en iedere verandering ten opzichte van de dag ervoor in zich opneemt. Dit  legt zij vast in haar foto's.

Jasper Kooper bekijkt zijn omgeving met een open blik. Hij herschikt het alledaagse in zijn interactieve installaties. Zo verleidt hij de kijker tot deelname. Zijn 'Ammophila Arenaria' (Helmgras) bestaat uit 'bloembakjes' met een rechtopstaande pianosnaar. In ieder bloembakje zit een chip en een motortje. Deze zorgen ervoor dat de pianosnaar gaat wiegen als in de wind. Als de plantjes gegroepeerd worden, reageren ze op elkaar en op de bezoeker waardoor er een golfbeweging door de groep gaat, net als wuivend helmgras.

'Zee, Zand en Wuivend Helmgras' is te zien van 17 maart tot 15 juni tijdens kantooruren in de hal van het kantoor van het hoogheemraadschap, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard. Gratis entree. Voor meer informatie, bel mevrouw Ingrid Oud. Zie ook www.margreetravestein.nl en www.jasperkooper.nl.