Waterwolf getemd

Home > Actueel > Nieuws > Waterwolf getemd

Waterwolf getemd

RSS
Dit item is verlopen op 10-03-2016.

Kil en drassig was het wel. Eigenlijk ook best wel weersomstandigheden die aansloten bij het thema 'Herdenking Watersnood 1916'. Een eeuw geleden kwamen grote delen van Waterland onder water te staan door dijkdoorbraken. Veroorzaakt door een verwoestende storm. Ter nagedachtenis werden langs het Markermeer zogenaamde waterwolven in brand gezet.

De betreffende kunstwerken werden opgemaakt door diverse scholieren in het beheergebied van het hoogheemraadschap. Ook het personeel van het hoogheemraadschap was in de gelegenheid gesteld een waterwolf te maken.

Medewerkers van het hoogheemraadschap waren woensdagmiddag om 16.00 uur dan ook in de weer om de door het personeel samengestelde waterwolf over de Markermeerdijk bij camping Zeevangshoeve te hijsen. Naast het gevaarte werden er ook zakken met brandhout, een fles terpentine en een professionele brandblusser meegenomen. Ook al stond de wind aflandig; je weet het immers maar nooit.

De blauwgroene waterwolf werd exact om 17.30 uur in brand gestoken door jeugdbestuurder Luuk Zaal, die vakkundig deze klus klaarde en net zoals de omstanders onder de indruk was van de hitte die de omgeving rond de brandende wolf aangenaam verwarmde.