Watersymposium 2016: We halen de toekomst naar binnen!

Home > Actueel > Nieuws > Watersymposium 2016: We halen de toekomst naar binnen!

Watersymposium 2016: We halen de toekomst naar binnen!

RSS
Dit item is verlopen op 22-03-2017.

Op donderdag 17 november was het gebouw van het hoogheemraadschap gevuld met 'de toekomst'. Leerlingen van het Jan Arentz, PCC uit Alkmaar, het Clusius College uit Hoorn, jongeren van de Helderse Vallei uit Den Helder en een aantal studenten kwamen tijdens dit watersymposium hun ideeën over waterbeheer delen met bestuurders uit Noord-Holland.

Na een woord van welkom door dijkgraaf Luc Kohsiek en jeugdbestuurder Luuk Zaal werden de meningen via de telefoons digitaal gepeild via Buzz-Master. Daarna volgde een boeiende lezing van Ferenc van Damme. Hij pleit voor andere manieren om draagvlak te creëren: er moet een nieuw systeem komen: "De jeugd gaat dingen bedenken, de systeemwereld gaat daarmee aan de slag".

Na dit inspirerende betoog gingen deelden oud en jong in groepjes hun ideeën over toekomstig waterbeheer. De jongeren presenteerden de uitkomsten hiervan aan alle deelnemers. Via een digitale stemming werden de winnaars gekozen: het Clusius College won met een oplossingen over het Alkmaardermeer, het Jan Arentsz met hun oplossingen voor wateroverlast en het PCC met hun ideeën over energie bij het zuiveren van het afvalwater. Luc Kohsiek toonde zich enthousiast over de ideeën en gaf aan hier graag een vervolg aan te geven.