Waakzaamheid voor zwaar weer

Home > Actueel > Nieuws > Waakzaamheid voor zwaar weer

Waakzaamheid voor zwaar weer

RSS
Dit item is verlopen op 01-09-2015.

De meteorologen houden rekening met zwaar weer vanmiddag. In de loop van de middag en avond zullen zware onweersbuien over met name het westen van Nederland trekken. Deze kunnen gepaard gaan met veel wind. Dat betekent dat onder meer bomen het zwaar te verduren krijgen.

Met de zomerstorm van eind juli en de windhoos in de Wieringermeer afgelopen maandag nog vers in het geheugen, veren we op van deze weersvoorspellingen. Het weer kan tijdens dit soort zomerse buien soms extreem en onvoorspelbaar zijn. De windhoos van afgelopen maandag had niemand verwacht.

Extra alert

Omdat HHNK ongeveer 1400 kilometer aan (polder)wegen beheert, met daarlangs zo'n 60.000 bomen, bereiden we ons voor. De bomen zitten vol in het blad en hebben zich de afgelopen dagen tegoed kunnen doen aan de regen. Alle gebiedsbeheerders zijn gewaarschuwd en extra alert in hun rayon. Daarnaast staan extra onderhoudsmensen met materiaal klaar die, eventueel ondersteund door loonwerkers met kranen, kunnen uitrukken wanneer dat nodig is.

Kans op onweer

Vanmiddag en vanavond trekken zware buien van het zuidwesten naar het noordoosten over Nederland. De buien kunnen lokaal gevaarlijk worden en mogelijk gepaard gaan met zeer zware windstoten van meer dan 100 km per uur. In korte tijd kan er lokaal veel regen vallen en zijn grote hagelstenen mogelijk. Er wordt door de meteorologen zelfs rekening gehouden met een kleine kans op windhozen.

Het KNMI heeft voor het hele land code geel voor gevaarlijk weer afgegeven.

Kijk ook op: http://www.rtvnh.nl/nieuws/169590/morgen-kans-op-supercellen-in-noord-holland-tornados-niet-uit-te-sluiten