Uniek waterconcert op bijzondere locatie

Home > Actueel > Nieuws > Uniek waterconcert op bijzondere locatie

Uniek waterconcert op bijzondere locatie

RSS
Dit item is verlopen op 02-05-2016.

Op zondag 1 mei organiseren we een waterconcert in het Poldermuseum en voormalig gemaal in Heerhugowaard. Dit concert van Duo Leeghwater vormt de aftrap van de campagne 'Geef water de ruimte in je tuin'. Want door een water- en natuurvriendelijke inrichting van de tuin, kun je wateroverlast en -tekort helpen beperken.

Concert met verrassingen

Het Duo Leeghwater neemt op creatieve, muzikale wijze het publiek mee in de wereld van water. Hoe kunnen we hier leven onder zeeniveau en hoe blijven we in de toekomst het water de baas? De bijzondere locatie van een gemaal is de basis voor het concert. In woord, beeld en geluid komt het gemaal tot leven. Waarbij ook de spelers veranderen in een malende machine..

Aanmelden voor gratis concert

Belangstellenden zijn van harte welkom bij het waterconcert op zondag 1 mei in het Poldermuseum Heerhugowaard, Huygendijk 17 in Heerhugowaard. Inloop 13.30 uur, aanvang concert 14.00 uur. De toegang is gratis.

Wees er snel bij, want vol is vol. Na afloop van het concert is het museum te bezoeken en is een rondleiding mogelijk.

Waarom deze campagne?

Buien worden steeds extremer en in de zomer hebben we vaker te maken met periodes van droogte. Uit een 0-meting naar het waterbewustzijn in Noord-Holland (I&O Research, oktober 2015) blijkt dat 79% van de inwoners graag meer wil weten over wat ze zelf kunnen doen om wateroverlast te beperken. Met deze campagne komt het hoogheemraadschap tegemoet aan deze vraag. Naast gemaalconcerten geven we binnenkort ook tips aan bezoekers van Intratuin Heerhugowaard om hun tuin watervriendelijk te maken. Tuinman Lodewijk Hoekstra, bekend van Eigen Huis & Tuin komt hiervoor langs. Tips zijn ook te vinden op de campagnewebsite www.veiligschoonvoldoende.nl.