Tentoonstelling Waterpret! - De spetterende blik van amateurfotografen

Home > Actueel > Nieuws > Tentoonstelling Waterpret! - De spetterende blik van amateurfotografen

Tentoonstelling Waterpret! - De spetterende blik van amateurfotografen

RSS
Dit item is verlopen op 30-11-2018.

Water speelt een hoofdrol in de expositie 'Waterpret!'. Deze tentoonstelling bestaat uit foto's van de fotowerkgroep Foto Noord-Holland Noord en is tot 30 november te zien in de hal van ons kantoor in Heerhugowaard.

Anneke Munten Keereweer - Spetters

De foto's geven een fascinerend beeld van het waterplezier van mens en dier: we zwemmen, kanoën, varen en vissen volop! De beelden zijn het resultaat van een samenwerking met leden van fotowerkgroep Foto Noord-Holland Noord. Zij kregen de uitdaging om deze zomer het thema 'Waterpret' vast te leggen. Foto Noord-Holland Noord is voortgekomen uit de fotowerkgroep van Welmanstudio. Er wordt samen gefotografeerd en gediscussieerd over de geschoten beelden om te komen tot de fraaiste beelden.

Water. Geniet ervan!

Deze expositie sluit aan bij de campagne 'Water. Geniet ervan!' die het hoogheemraadschap deze zomer organiseerde om iedereen bewust te maken van het belang van schoon en gezond water. Ons oppervlaktewater is dankzij de aanleg van rioleringen en onze moderne rioolwaterzuiveringsinstallaties in tijden niet zo schoon geweest. Het stimuleren van het rapen van zwerfvuil, zwemwedstrijden en vaarevenementen waren onderdeel van de campagne.

Wisseltentoonstellingen

'Waterpret!' past in de serie wisselende tentoonstellingen in de centrale hal van ons kantoor. Deze serie biedt hedendaagse beeldende kunstenaars en fotografen een gelegenheid om te exposeren. Er komen waterthema's aan bod met aandacht voor verleden, heden en de toekomst.

'Waterpret!' is tot 30 november tijdens kantooruren te zien in de hal van ons kantoor, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard. Gratis entree. Het bezoek is te combineren met een bezoek aan de museale ruimte 'Waterschat', waar bezoekers via een gratis audiotour prachtige verhalen kunnen horen over de geschiedenis van het waterschap.

Yvonne van der Meer - Watervlug