Tegenslag bij het opknappen Blôte Bienepad en Pannepad

Home > Actueel > Nieuws > Tegenslag bij het opknappen Blôte Bienepad en Pannepad

Tegenslag bij het opknappen Blôte Bienepad en Pannepad

RSS
Dit item is verlopen op 14-09-2017.

We werken aan het onderhoud van de recreatieve fietspaden het Blôte Bienepad en het Pannepad in de gemeenten Opmeer en Medemblik. Vanwege het landelijke aanzien gebruiken we een kleischelpenmengsel. De kwaliteit van het mengsel blijkt in de toepassing tegen te vallen.

Het regent klachten van teleurgestelde recreanten. Het Pannepad en het Blôte Bienepad blijken onbegaanbaar te zijn voor fietsers. We bieden hiervoor onze excuses aan en doen er alles aan om het voor de zomer goed af te werken. In de tussentijd wordt aangeraden een andere fietsroute te kiezen.

Kleischelpenmengsel

Het Blôte Bienepad en het Pannepad in de gemeenten Opmeer en Medemblik worden opgeknapt met een mengsel van kleischelpen. De werkzaamheden worden verricht door onze eigen onderhoudsdienst. Te laat merkte de opzichter dat de kwaliteit van het materiaal te wensen over liet. Door miscommunicatie duurde het lang voordat inzicht in de situatie ontstond. Inmiddels is het ergste puin verwijderd. Er moet nog een extra afwerking gedaan worden door het aanbrengen van een fijner laagje schelpenmengsel. Waarna de natuur zijn werk kan doen; regen zorgt ervoor dat het schelpenkleimengsel kan uitharden. Als de regen te lang uitblijft gaan we de natuur een handje helpen met een tankwagen.

Excuses

Het opknappen van de beide karakteristieke paden duurt helaas veel langer dan gewenst. Het is jammer dat het pad voor fietsers zo lang onbegaanbaar is. We bieden de betrokkenen excuus aan. Naar verwachting kan het fietspad voor de zomer weer volop gebruikt worden.