Stem nu op je favoriete wateranimatie!

Home > Actueel > Nieuws > Stem nu op je favoriete wateranimatie!

Stem nu op je favoriete wateranimatie!

RSS
Dit item is verlopen op 22-01-2016.

Honderden basisschoolleerlingen uit Hoorn en omgeving hebben de afgelopen maanden in Cinema Oostereiland een echte wateranimatie gemaakt. Er zijn vijf filmpjes genomineerd, waarop gestemd kan worden.

Honderden leerlingen uit de bovenbouw van basisscholen uit Hoorn en omgeving hebben de afgelopen maanden innovatief geleerd over water. Na een gastles en een filmles gingen ze aan de slag met een script en vervolgens met het maken van een echte wateranimatie. Er zijn vijf filmpjes genomineerd. Daarbij is gelet op de boodschap rondom waterveiligheid, de originaliteit van het verhaal, creativiteit in de uitvoering en het art-work. Stemmen kan vanaf nu t/m 19 januari via de Facebookpagina van Cinema Oostereiland Scholen. Het filmpje met de meeste likes is de winnaar. Deze wordt op 22 januari bekend gemaakt.

De wateranimaties maken deel uit van het educatieproject 'Water, vroeger, nu en later!' Doel is om het waterbewustzijn onder scholieren van 9 tot 12 jaar te verhogen op een manier die aansluit bij hun belevingswereld. Het programma bestaat uit een les van een filmdocent van Cinema Oostereiland en van een waterdocent van HHNK. De focus ligt op de strijd tegen het water in verleden, heden en toekomst. Om de lesstof goed te laten beklijven, wisselen theorie en praktijk, belevenis en interactiviteit elkaar af.