SBO de Piramide maakt superwateranimatie!

Home > Actueel > Nieuws > SBO de Piramide maakt superwateranimatie!

SBO de Piramide maakt superwateranimatie!

RSS
Dit item is verlopen op 22-04-2016.

Leerlingen van groep ‘De Nijlpaarden’ van SBO de Piramide uit Hoorn zijn de grote winnaar van de wedstrijd wateranimaties. Hun filmpje kreeg maar liefst 783 likes. Als beloning mogen ze gratis met de hele klas naar de film. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk de Dynamis en het Kompas uit Hoorn.

De wedstrijd voor beste wateranimatie maakt onderdeel uit van het educatieve programma 'Water, vroeger, nu en later' van Cinema Oostereiland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Creatief en realistisch

Jongeren van nu zijn de watermanagers van de toekomst. Met aantrekkelijke, interactieve en eigentijdse educatieprogramma's, wil het hoogheemraadschap daarom een bijdrage aan meer kennis en begrip over waterbeheer en waterveiligheid aan jongeren.

Dat gebeurt ook in de educatiemodule Water, vroeger, nu en later. De module bestaat uit een gastles over waterveiligheid door een deskundige van het hoogheemraadschap. Vervolgens leren de kinderen hoe ze een wateranimatie moeten maken en gaan ze aan de slag met en script. In de filmwerkplaats van Cinema Oostereiland werken ze dit uit tot een stopmotionfilmpje. Het leidt tot realistische filmpjes waarin de kinderen op geheel eigen creatieve en veelzijdige wijze oplossingen aandragen bij het onderwerp waterveiligheid.

Het winnende filmpje

Het winnende filmpje en de vier andere genomineerde filmpjes zijn te zien op de Facebookpagina: Cinema Oostereiland Scholen. Meer informatie over het de educatieve module is te vinden op hhnk.nl/educatie.