Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor ‘Kust op Kracht’

Home > Actueel > Nieuws > Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor ‘Kust op Kracht’

Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor ‘Kust op Kracht’

RSS
Dit item is verlopen op 31-05-2017.

De Culturele Prijs Noord-Holland is gewonnen door kustversterkingsproject Kust op Kracht. Johan Remkes, commissaris van de Koning en ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, reikte de prijs 19 april uit. 

"De eeuwenlange strijd tegen het water is met dit unieke kustversterkingsproject in een nieuwe fase gebracht. Een knap staaltje Hollands vernuft en vakmanschap, maar ook een krachtig voorbeeld van maatschappelijke vitaliteit: hoe een idee én ideaal - via de route van natuur - duurzaam wordt uitgevoerd met betrokkenheid én inbreng van velen in de omgeving", aldus het juryrapport van het Cultuurfonds.

De prijs werd uitgereikt aan de bij het project betrokken natuurbeherende instanties: Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landschap Noord-Holland. Het bedrag van € 10.000 wordt besteed aan informatiepalen met natuurinformatie langs de Noord-Hollandse kust. Een door een student van de Rietveldacademie gemaakt kunstwerk over dit project zal een plek krijgen in het Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten.