Persleidingbreuk Landsmeer zorgt voor overlast

Home > Actueel > Nieuws > Persleidingbreuk Landsmeer zorgt voor overlast

Persleidingbreuk Landsmeer zorgt voor overlast

RSS
Dit item is verlopen op 17-02-2016.

UPDATE - 1 februari 2016

De Persleidingbreuk is gerepareerd en de rioolpersleiding functioneert weer. Afvoer met vrachtwagens is niet meer nodig. Het vervuilde water uit de naastgelegen sloot wordt weggepompt uit het weiland naar rioolgemaal Weegbreesingel en de wind en regen helpen goed voor de verversing van de sloot.

-------------

De rioolpersleiding die van de oostzijde van Landsmeer naar de RWZI Zaandam loopt, is gebroken. Een koppelstuk in de leiding heeft het begeven ter hoogte van de Weegbreesingel/Lisstraat.

Medewerkers van HHNK en aannemer Van den Heuvel repareren sinds gistermiddag de breuk.

De persleidingbreuk heeft tot gevolg gehad dat er afvalwater in de naastgelegen sloot is gestroomd. Dat zorgt voor stank en een verminderde zuurstof in het water. De vissen hebben het moeilijk. Zodra de breuk hersteld is, zullen we maatregelen nemen om de sloot schoon te maken.

Omdat twee rioolgemalen nu buiten bedrijf zijn, zetten we tankauto's van de firma Van der Stelt in. Deze zuigen het riool leeg en brengen het afvalwater naar de rioolwaterzuivering Zaandam tot de breuk is gerepareerd. Dat betekent dat huishoudens gewoon gebruik kunnen maken van hun water, WC, douche en wasmachine. De tankauto's vormen een soort by-pass om de breuk heen. Gevolg is helaas wel dat er in de straten rond de Weegbreesingel verkeers- en lawaaioverlast is.

Als zich geen tegenvallers voordoen, is de breuk vanavond hersteld en zal begonnen kunnen worden met de reiniging van de sloot. Het werk werd gisteren bemoeilijkt door de hevige regenval en de invallende duisternis. Daarom werd besloten vannacht met tankauto's te blijven rijden en vanochtend verder te gaan met de klus.