OBS De Piramide uit Edam wint wateranimatieprijs

Home > Actueel > Nieuws > OBS De Piramide uit Edam wint wateranimatieprijs

OBS De Piramide uit Edam wint wateranimatieprijs

RSS
Dit item is verlopen op 13-10-2016.

Leerlingen van groep 6/7 van de Piramide uit Edam zijn de grote winnaar van de Facebookwedstrijd wateranimaties. Het filmpje 'Sally en Nijntje blazen hun problemen op' sprong er uit wat vormgeving betreft, maar zeker ook het oplossingsgerichte verhaal over waterveiligheid is een eerste prijs waard.

De kinderen mogen gratis met de hele klas naar de film op Cinema Oostereiland en kregen stelten, want met stelten houd je je voeten altijd droog.

Herdenkingsjaar waternoodsramp 1916

De wedstrijd voor beste wateranimatie maakt onderdeel uit van het educatieve programma 'Water, vroeger, nu en later' van Cinema Oostereiland in samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De herdenking van de watersnoodramp in Waterland van 100 jaar geleden staat in 2016 centraal.

In 2016 werd op 14 januari de watersnoodramp van 1916 herdacht op Marken en het getroffen gebied erom heen. In dat kader is het wateranimatie project dit jaar in een speciale 'waterveiligheid' versie gegoten met extra aandacht voor de impact van de watersnoodramp voor bevolking en dieren in deze regio. Van vijf basisscholen hebben 21 groepen in het gebied tussen Hoorn en Amsterdam-Noord aan het programma deelgenomen.

Creatief en realistisch

Jongeren van nu zijn de watermanagers van de toekomst. Met aantrekkelijke, interactieve en eigentijdse educatieprogramma's, wil het hoogheemraadschap daarom een bijdrage aan meer kennis en begrip over waterbeheer en waterveiligheid aan jongeren. Dat gebeurt ook in de educatiemodule 'Water, vroeger, nu en later'. De module bestaat uit een gastles over waterveiligheid door een deskundige van het hoogheemraadschap en een filmles. Vervolgens gaan ze aan de slag met een script. In de filmwerkplaats van Cinema Oostereiland werken ze dit uit tot een animatiefilmpje. Het leidt tot realistische filmpjes waarin de kinderen op geheel eigen creatieve en veelzijdige wijze oplossingen aandragen voor het onderwerp waterveiligheid.

Het winnende filmpje

Het winnende filmpje en de vijf andere genomineerde filmpjes zijn te zien op de Facebookpagina Cinema Oostereiland Scholen. Meer informatie over het de educatieve module is te vinden op hhnk.nl/educatie of op www.cinemaoostereiland.nl/scholen