Is uw sloot al schoon?

Home > Actueel > Nieuws > Is uw sloot al schoon?

Is uw sloot al schoon?

RSS
Dit item is verlopen op 11-01-2018.

Vanaf maandag 16 oktober controleren de schouwmeesters de sloten in ons gebied. Zij kijken of de sloten voldoende schoon zijn.

Dit is nodig om het water snel af te kunnen voeren naar gemalen als het regent. De sloten moeten vrij zijn van (water)planten en afval die de doorstroming van het water kunnen belemmeren. De najaarsschouw is elk jaar vanaf de derde maandag in oktober.

Wie moet er iets doen?

Bent u eigenaar van een perceel gelegen aan een sloot, dan is de kans groot dat u hiervoor onderhoudsplichtig bent. Vul uw postcode in op onze website (www.hhnk.nl/leggerwateren) om te zien of u onderhoudsplichtig bent.

Wanneer is een sloot schoon?

Een sloot is goed onderhouden als (water)planten, overhangende takken en afval de aan- en afvoer van de sloot niet belemmeren. Een schone sloot heeft goed onderhouden oeverbescherming en kunstwerken (duikers, bruggen en dammen). Naast een goede aan- en afvoer van water zijn waterkwaliteit en ecologie ook van belang. De natuur krijgt op plekken waar dat kan, meer ruimte. Deze plekken staan aangegeven op onze website www.hhnk.nl/ruimtevoorgroei.

Meer informatie

Meer informatie staat op www.hhnk.nl/najaarsschouw. Tijdens kantooruren is het schouwteam bereikbaar via telefoonnummer 072 - 582 8282.