Hoogheemraadschap finalist Overheidsorganisatie van het Jaar

Home > Actueel > Nieuws > Hoogheemraadschap finalist Overheidsorganisatie van het Jaar

Hoogheemraadschap finalist Overheidsorganisatie van het Jaar

RSS
Dit item is verlopen op 25-03-2015.

Gisteravond vond in de Haagse Ridderzaal de verkiezing van de Overheidsorganisatie van het Jaar 2014 plaats. Drie van de vier finalisten kwamen uit de provincie Noord-Holland, waaronder Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Secretaris-Directeur Martin Kuipers staat minister Plasterk te woordDe jury roemde de manier waarop dit waterschap zich de afgelopen jaren ontpopte van een eigengereide technocratische organisatie naar een innovatief en omgevingsgericht voorbeeld voor anderen. 

"Allereerst natuurlijk onze welgemeende felicitaties voor de winnaar, Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Met recht mogen zij zich nu Beste Overheidsorganisatie van het Jaar noemen!", zegt secretaris-directeur Martin Kuipers.

Daarnaast zijn Kuipers en dijkgraaf Luc Kohsiek ook trots: "We zijn blij dat we bij de vier beste overheidsorganisaties van Nederland horen. Wat een mooi resultaat van al onze inspanningen van de afgelopen jaren. De jury heeft ons gewaardeerd als betrokken, betrouwbare en innovatieve organisatie die klaar is voor de nabije toekomst. Een mooie opsteker om te blijven door ontwikkelen en meegroeien met de omgeving. Als betrouwbare en deskundige overheid werken we samen met onze partners aan het prachtige Noord-Holland, en vanaf 18 maart doen we dat ook nog eens samen met een nieuw verkozen bestuur."

Aanjager

Het organisatie kreeg van het bestuur de ruimte en het vertrouwen om de afgelopen jaren een fundamentele cultuurverandering door te voeren. De organisatie is gestroomlijnd, er is stevig op de kosten gelet en de medewerkers treden de omgeving met steeds opener vizier tegemoet, bijvoorbeeld door een grootschalige maatschappelijke dialoog over klimaatverandering te regisseren. Aansluitend op die dialoog heeft het hoogheemraadschap als gids en aanjager samen met belanghebbenden in de regio een toekomstvisie met klimaat-bestendige waterbeheer-maatregelen ontwikkeld. Hiermee is de maatschappelijke meerwaarde versterkt. Noord-Holland boven het IJ ligt grotendeels onder zeeniveau. Een goed en gezamenlijk gedragen waterbeheer is er van levensbelang. Hollands Noorderkwartier staat middenin de samenleving en doet zijn werk samen met de inwoners: 1,2 miljoen Noord-Hollandse watermanagers.

Vereniging voor Overheidsmanagement

De prijs Overheidsorganisatie van het Jaar bundelt diverse overheidsverkiezingen tot dé prijs voor de beste overheidsorganisatie van Nederland. Nadat begin december ongeveer 130 overheidsorganisaties zich hadden aangemeld voor de vierkiezing van Overheid van het Jaar 2014, bleven er nog vier genomineerden over: de gemeente Zaanstad, Jeugdbescherming Regio Amsterdam, Rijkswaterstaat en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Meer weten? Kijk op www.overheidsorganisatievanhetjaar.nl