Historische filmbeelden in Informatiecentrum Kust

Home > Actueel > Nieuws > Historische filmbeelden in Informatiecentrum Kust

Historische filmbeelden in Informatiecentrum Kust

RSS
Dit item is verlopen op 01-09-2015.

Het werk aan de versterking van de kust tussen Petten en Camperduin is klaar, maar er is nog steeds van alles te zien en beleven in Petten. Voor de liefhebbers van historie zijn er in het Informatiecentrum Kust middagen gepland waarop we historische filmbeelden langs de kust vertonen. Woensdag 26 augustus is de eerste. De toegang is gratis.

Foto: collectie J.W. Wolf, Petten

Vanaf 15.30 uur kunt u twee films zien met beelden van dijkwerk aan de Hondsbossche Zeewering (kleur, geen geluid). Aansluitend ziet u een amateurfilm van de stranding van een Texelse kotter op de Zeewering in 1976. Soms spectaculaire beelden! Pettenaar Bertus Bleekendaal is erbij om een toelichting te geven.

Programma

  • 15.15 uur: ontvangst met koffie
  • 15.30 uur: aanvang film
  • 16.15 uur: einde

Het is nodig om u voor deze filmvertoning aan te melden. Dat kan via hhnk.nl/zandtegenzee of telefonisch bij het informatiecentrum: 072 582 8765.

Excursies

Elke zondag vertrekken er vanaf het informatiecentrum twee buitenexcursies. De gids vertelt op het nieuwe strand en duin over het hoe, wat en waarom van de kustversterking. De middagexcursie is speciaal voor gezinnen.

Meer informatie en aanmelden kan via hhnk.nl/zandtegenzee.

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, Strandweg 4, Petten. Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Toegang gratis.