Extra medewerkers en materieel paraat

Home > Actueel > Nieuws > Extra medewerkers en materieel paraat

Extra medewerkers en materieel paraat

RSS
Dit item is verlopen op 19-07-2016.

De regenval van afgelopen nacht en vanochtend heeft in ons werkgebied niet tot grote problemen geleid. Onze medewerkers hebben in de regio Zaanstreek/Waterland een aantal extra pompen geplaatst die de bestaande gemalen ondersteunen bij het wegpompen van het vele water. Ook onze rioolwaterzuiveringsinstallaties draaien op volle toeren om al het water dat via het riool wordt afgevoerd, te verwerken.

Code oranje: meer regen op komst

De komende nacht komt er weer veel regen aan. De verwachting is nu dat onze gemalen het water in de sloten en vaarten op peil kunnen houden. Toch is niet exact te voorspellen waar hoeveel neerslag valt. Daarom staan vanavond en vannacht extra medewerkers paraat en zetten we zo nodig extra materieel in om wateroverlast door een te hoog waterpeil te beperken. Mocht u wateroverlast ondervinden door een te hoog waterpeil, neem dan contact met ons op via ons calamiteitennummer 0800-1430 (24 uur per dag bereikbaar).

Wateroverlast kan ook ontstaan doordat de riolering het vele regenwater niet aan kan. Voor meldingen hierover kunt u contact opnemen met uw gemeente.

Wilt u meer weten over de hevige regenval, wat wij als waterschap doen en wat u zelf kunt doen, kijk dan op onze website veiligschoonvoldoende.nl.