Documentaire Kust op Kracht op RTVNH

Home > Actueel > Nieuws > Documentaire Kust op Kracht op RTVNH

Documentaire Kust op Kracht op RTVNH

RSS
Dit item is verlopen op 03-01-2016.

RTVNH zendt in de kerstvakantie drie maal de documentaire 'Kust op Kracht' uit: 26 december om 17.10 uur, 1 januari om 17.10 uur en 2 januari om 21.00 uur.

Aan de kust tussen Petten en Camperduin is het afgelopen jaar een gloednieuw stuk Noord-Holland aangelegd: de 'Hondsbossche Duinen'. De provincie is gegroeid en tegenwoordig 400 voetbalvelden groter dan voorheen. Dat is het prachtige resultaat van het kustversterkingsproject Kust op Kracht, een samenwerkingsproject van HHNK, Rijkswaterstaat en provincie Noord-Holland.

De Hondsbossche en Pettemer Zeewering tussen Camperduin en Petten, de laatste Zwakke Schakel van de Noordzeekust, is versterkt met 35 miljoen kuub zand. In juli vorig jaar werd begonnen met de strandsuppletie bij de zeewering. Deze enorme transformatie van de kustregio is op film vastgelegd door EMS (makers van 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland, natuur in de delta'). In een prachtige, 25 minuten durende publieksfilm volg je het hele proces en komen allerlei betrokken personen aan het woord. Kijken dus!

Voorproefje

Zand tegen Zee

in ons Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten vertellen we u graag meer over de kustversterking. Van 1 november tot 1 april is het Informatiecentrum Kust geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.00 uur. Het is gesloten op beide kerstdagen en op nieuwjaarsdag.